Forum TFM RC - Toruńskie Forum Modelarskie RC Strona Główna TFM RC - Toruńskie Forum Modelarskie RC
Modele RC, elektronika do modeli, silniki 3F, aparatury, akumulatory, modele dla poczatkujacych.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mam Problem Z lamą v3
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TFM RC - Toruńskie Forum Modelarskie RC Strona Główna -> Heli
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:11, 22 Sty 2010    Temat postu: Mam Problem Z lamą v3

Siema dostałem (używaną) lame v3, niestety była w zamaskowanym stanie ale dokupiłem wszytko i git.Mam tylko problem z mixerem kupiłem na allegro mixer + 2 kwarce o tej samej częstotliwości co apka kiedy podłączam mixer do akumulatora zaczyna migać na zmianę czerwona i zielona dioda( najpierw wł pilot Razz ) i tak samo mam na oryginalnym kwarcu jak i na tych 2 gratisowych.

Dziękuje


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcin.gala




Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:41, 22 Sty 2010    Temat postu:

Jeśli migają dwie diody LED (zielona i czerwona) oznacza że ładowarka wykryła błąd podczas ładowania (niewłaściwe podłączenie pakietu, przerwa w podłączeniu któregoś z ogniw, zbyt duża różnica napięć w ogniwach). Skontroluj wszystkie połączenia, sprawdź miernikiem napięcia ogniw pakietu i ewentualnie wymień uszkodzony lub zużyty pakiet zasilający. Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
telewizor




Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 128
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:11, 22 Sty 2010    Temat postu:

Marcin chyba nie o ładowarke chodzi........
Ja tak miałem jak chciałem sparować MX-12 z Lamą, zero kontaktu tylko te mrugające lampki w module. U mnie problem był prosty MX-12 na Bandzie A, moduł sterujący na bandzie B, żadna wymiana kwarców nie skutkuje z oczywistych powodów. Może też tak masz?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:49, 22 Sty 2010    Temat postu: problem

Ja mam 3 kwarce "FM RX 35. 200" i żaden nie che nawiązać kontaktu apką i włąsnie nie wiem o co chodzi ani jak to naprawić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
telewizor




Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 128
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:13, 23 Sty 2010    Temat postu:

A kwarce FM TX 35,200 masz ? TX do nadajnika a RX do modelu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:21, 23 Sty 2010    Temat postu: problem

Pilota nie rozbierałem jeśli oto ci chodzi... A jak nie oto to dokładnie wytłumacz o co, i co mam zrobić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcin.gala




Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:56, 23 Sty 2010    Temat postu:

Sorry bywa jak nie doczytasz ale wiem że w lamie też tak jest z ładowaniem.Teraz podpowiem że jak masz trzy kwarce RX to są kwarce do odbiornika w modelu a do aparatury musisz mieć kwarc TX jak wsadzisz tu rx i tu rx to jak to ma działać Question

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:11, 23 Sty 2010    Temat postu: problem

mam 2 kwarce rx i 1 tx. wiec powiedz po kolei co najlepej zrobic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcin.gala




Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 3:28, 24 Sty 2010    Temat postu:

Tx wsadź do odbiornika w heliku a rx o tej samej częstotliwości do radia "apki".
Najpierw powinieneś włączyć radio naładowane potem włączasz lame.
Powinno być ok. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:21, 24 Sty 2010    Temat postu: problem

Tx wsadziłem do apki/a Rx do lamy i to dalej nie działa nie wiem już czy mixer jest zwalony czy apka czy też same kwarce

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcin.gala




Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:03, 24 Sty 2010    Temat postu:

A kwarce tx/rx maja te same częstotliwości?
Zobacz czy jest prąd w heliku prawidłowy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:56, 24 Sty 2010    Temat postu: problem

oba kwarce są 35,200MHz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawel2555
Administrator



Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 1118
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:22, 24 Sty 2010    Temat postu:

Przypadkiem ci te kwarce nie spadły na podłogę ? Bo jezeli tak to mogły sie uszkodzic.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helter




Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WyRy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:15, 25 Sty 2010    Temat postu: problem

jak sprawdzić czy kwarce nadal działąją?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawel2555
Administrator



Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 1118
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 0:06, 26 Sty 2010    Temat postu:

Zbudować generator w.cz. lub prościej włożyć do innego zestawu nadawczo-odbiorczego.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TFM RC - Toruńskie Forum Modelarskie RC Strona Główna -> Heli Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin